Momenteel werkt Vereen-de krachten met een wachtlijst

Hi, ik ben Verena!

Jeugd- en gezinsprofessional & Eigenaar

Al zo lang als ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd in wat er in een iemand omgaat, wat diegene voelt, denkt en de reden van iemand zijn keuzes. Aandacht hebben, verbinding maken en iemand in zijn volledigheid ontmoeten, maakt mij tevreden.

In 2015 begon ik mijn studie Pedagogiek, de beste keuze die ik kon maken. Tot op de dag van vandaag blijf ik genieten van datgene wat toentertijd mijn drijfveer was om te kiezen voor deze studie: persoonlijke ontwikkeling bij een kind. Ondanks dat ik mij bij verschillende werkgevers hierop bleef richtten, merkte ik dat ik mij incompleet bleef voelen. Mijn droom: vanuit verbinding, verwondering, plezier, ontspanning, kracht en mogelijkheden kinderen, jongeren en gezinnen ondersteunen. Samen, dankzij gezamenlijke inspanning, waardoor er ruimte ontstaat voor datgene waar behoefte aan is. Om die reden besloot ik begin 2021 een ander pad te gaan bewandelen: Vereen-de krachten! 

“De wijde wereld in 

Op naar nieuwe avonturen 

Dat wat mij zal brengen 

Daar waar de magie begint 

Ik verwonder en bewonder

Het leven zal geven 

Mijn pad gaat verder”

- Verena

Mijn visie

Mijn visie heeft als vertrekpunt de kerngedachte: ‘eenieder bezit van nature innerlijke kracht en wijsheid’. Als jeugd- en gezinsprofessional vind ik het belangrijk dat kinderen (en volwassene) in staat worden gesteld om te leren luisteren naar hun hart en intuïtie. Door te focussen op innerlijke kracht en wijsheid wordt de nadruk gelegd op wat eenieder al wel kan. 

Familie vormt de basis, vanuit daar ontstaat verbinding met het grotere systeem. Elk systeem heeft zijn eigen vorm, kleur en overtuigingen. Vanuit die gedachten wordt de ondersteuning vormgegeven. Er is ruimte voor het kind, familie, systeem en er wordt gekeken en geluisterd naar iedereen zijn behoeften en vermogen. 

Mijn interesse wordt gewekt door ASS, angstproblematiek, HSP, hechting, emotieregulatie, AD(H)D, problemen met zintuigelijke prikkelverwerking, ontwikkelingsachterstand en systemisch werken.

Ik gun eenieder het gevoel van vertrouwen en veiligheid, waardoor ontwikkelen mogelijk wordt. Vanuit daar het pad verder bewandelen, op weg naar balans, innerlijke tevredenheid en vertrouwen waardoor stralen mogelijk wordt. Met heel mijn hart draag ik bij aan dit gegeven. 

Mijn werkwijze

Binnen de samenwerking met eenieder vind ik het belangrijk om iedereen als uniek persoon te zien. Door de ander te laten zijn en te zien kan er echt verbinding ontstaan. Iemand weet vaak al wat passend is. Mijn rol daarin is grenzen en wensen serieus te nemen.

Ik vind het belangrijk om onderscheid te maken tussen wat een persoon zelf kan en waar ondersteuning mogelijk nodig is. Daarbij vind ik het essentieel om een de ander de ruimte te geven om zelf te ervaren en ontdekken. Van ‘fouten’ maken leert eenieder en kan er ontwikkeling plaatsvinden. Fouten noem ik graag ‘leermomenten’. 

De volgende aspecten staan centraal bij Vereen-de krachten:

Hoe zou ik mijzelf als professional in drie woorden omschrijven?

Inschatten, aansluiten en geduldig

Feitjes over mij

  • Ik ben enorm dol op knuffels. Groot, klein, zacht, oud… in welke vorm dan ook. Een knuffel is voor iedereen en je bent nooit té oud of té volwassen om een vriendje bij je hebben waardoor jij je veilig voelt.
  • Fantasie is voor mij een basisbehoefte. Ik visualiseer mijn dromen: ik stel mij voor hoe het zijn als het zo was: wat ik zeg, denk, voel en zie. Vervolgens laat ik het los en val ik in slaap. Op deze manier ontspan ik, leg ik mijn dromen in het universum en ontstaat dat wat mag ontstaan.
  • Ik houd van schoonmaken en opruimen. Ik kan genieten van een schoon en opgeruimd huis. Het cliché klopt voor mij helemaal: een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd.
  • Gek van ijsjes, dat ben ik! Zomer, lente, winter, het maakt mij niet uit hoe warm of hoe koud het is: “ik heb altijd zin in een ijsje”.
  • Mijn droom? Een hondje, oh dat zou mij zo blij maken. Een vriendje die je onvoorwaardelijk accepteert zoals je bent. Samen op avontuur, spelen, ontwikkelen en voelen… 

“Als ik de baas was dan werkte je de ochtend, overdag en avond.”
“Dan woon ik op mijn werk. Mag ik dan ook weleens vrij?”
“Uhm.. ja maar één dag in het jaar. Want het is zo fijn als je er altijd bent.”

– J. (2021)

Mijn logo

Al vanaf jongs af aan heb ik een voorliefde voor vossen. Tijdens het spelen met een vriendinnetje was ik altijd de vossen knuffel. Er is iets in een vos dat mij aantrekt, intrigeert en telkens opnieuw maakt het mij blij.

Een Vos heeft als krachtdier veel te bieden: hij is in staat zich in dienst te stellen van anderen en kan tegelijkertijd zijn eigenheid behouden. Hij biedt hulp wanneer er zich lastige situaties voordoen en kan vanuit een snel reactievermogen op zoek gaan naar oplossingen en uitwegen. De Vos staat voor eenheid, aanpassingsvermogen en observatie.

De Vos staat krachtig en hij kan vanaf zijn plek overzicht houden. Vanuit deze aspecten zoekt hij contact met de Vlinder. De Vlinder staat voor transformatie: sommige vlinders hebben ondersteuning nodig om daar te komen waardoor bloeien en groeien werkelijkheid wordt. De Vos geeft de Vlinder ruimte aan zijn kwaliteiten, gedachten en mogelijkheden en vanuit daar wordt gekeken naar datgeen waar behoefte aan is.

Ik de Vos en jij, jouw kind of gezin de Vlinder? Hoe klinkt dat… ruimte om te zijn.

 

Opleidingen en cursussen/trainingen  

Hbo Pedagogiek ~ NHL Hogeschool (2015-2019)

Minor Licht verstandelijke beperking ~ Avans Hogeschool (2018)

Knap Lastig! Cursus ~ Nederlands Jeugdinstituut/Vereniging Balans (2020)

Training Eerste hulp bij werken met kinderen ~ NIBHV (2020-2023)

Praktijkprogramma SKJ ~ HaKa (2022)

Sensorische informatie cursus ~ estaSI (2024)