Home Aanbod

Voor jouw gezin

Voor jouw gezin

Onderdeel van het

grotere geheel

Ieder gezin is in feite een microsysteem. Ieder systeem heeft zijn eigen vorm, kleur, overtuigingen en patronen. Soms ontwikkelt het zich als vanzelf of gebeurt er iets waardoor de samenwerking in jullie microsysteem, jullie gezin, verstoord is geraakt.

 

Je probeert jouw aandacht te verdelen: werk, huishouden, hobby’s, sport, relatie, vriendschappen en het opvoeden van je kind. Soms kan het allemaal overweldigend en veel zijn.

Meekijken

zonder oordeel

Wanneer je als ouder merkt dat de gezinsdynamiek uit balans is, kan het zijn dat je niet meer goed weet wat je nog kunt doen om de balans te herstellen. Dit kan allerlei emoties bij jou en jouw gezin oproepen.

Je kunt hierdoor in een vicieuze cirkel terechtkomen. Doordat je het allemaal even niet meer weet, krijg je een niet oké gevoel. Vervolgens krijg je een schuldgevoel omdat jij je niet oké voelt en lukt het je hierdoor niet meer om aandacht te hebben voor datgene wat jouw aandacht vraagt. Het kan helpend zijn wanneer iemand, zonder oordeel, met jullie meekijkt.

Samen op

onderzoek

We gaan onderzoeken welke momenten, gedachten of patronen de basis vormen van de disbalans. Hoe intens of heftig een situatie soms ook is, er is altijd de mogelijkheid tot groei, balans en het in contact komen met elkaar en vanuit ieder zijn gevoelswereld.

 

Samen gaan we op ontdekkingsreis naar dat wat jullie als gezin nodig hebben om vanuit vertrouwen te kunnen functioneren. Op basis van die behoeften gaan we tijdens de ondersteuning op zoek naar een passende dagelijkse routine. Tijdens deze reis focussen we ons op (open) communicatie, behoeften en grenzen aangeven, plezier en vertrouwen. Samen, dankzij gezamenlijke inspanning, waardoor er meer ruimte ontstaat voor ontspanning, veiligheid en balans.

“Er is tijd en ruimte voor jouw gezin.”

Ik kijk er naar uit om jou, jouw kind/gezin te ontmoeten. Welkom.