Spreid je vleugels en vlieg de wijde wereld in. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend… Gisteren een bijzonder moment samen met een kind.Daar zat je dan opeens, in de schuur. Toen we dichterbij kwamen, vloog je niet weg. We hebben je uit de schuur gehaald en bij de bloemen neergezet. De vlinder sloeg vervolgens zijn vleugels uit en probeerde met al zijn kracht te vliegen: de wijde wereld… in maar tevergeefs.Hij vloog alle kanten op waardoor hij in de vijver belandde.

Eenmaal uit het water bleef hij bij ons.Soms hoe graag je ook wil en hoe erg je je best ook doet… soms lukt het ‘gewoon’ niet. Herken je dat in jezelf of in jouw kind? Er wordt veel van ons verlangt en verwacht in alle dagelijkse zaken en dat kan te veel zijn. Weet dan, dat hulp vragen heel krachtig is. Kijk maar naar deze vlinder, ook hij liet hulp toe! Laat je zien, jouw gedachten, gevoelen en zijn. Het is allemaal oké.

Dagpauwoog

Een dagpauwoog vlinder vertelt je: “wees trots op wie je bent!” Gebruik al je kleuren en kracht om tot actie te komen en te laten zien aan de wereld wie je bent. Want jij mag er zijn. Voel de ruimte om, wanneer dit passend voelt, hulp in te laten ‘vliegen’. Blijf dichtbij jezelf en vertrouw erop dat dit ervoor zorgt dat jij of jouw kind de kleuren mag en kan gaan laten zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *